Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κ. Λεβαντής: Κάναμε το πρώτο βήμα για το διάλογο

Ειλικρινή, χαρακτηρίζει το διάλογο με τους υπουργούς της κυβέρνησης ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, στη συνέντευξή του προς την aftodioikisi.gr.

Μία ημέρα μετά τη συνάντηση με Ραγκούση, Μπιρμπίλη, Τζάκρη ο κ. Λεβαντής μιλάει για «πρώτο βήμα» στο διάλογο και χαρακτηρίζει επείγον και καθοριστικής σημασίας το ζήτημα της αποχώρησης των αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Λαυρεωτικής στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:

- Κύριε δήμαρχε είχατε χθες έκτακτη συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος Γιάννη Ραγκούση και Τίνα Μπιρμπίλη και τη υφυπουργό Θεοδώρα Τζάκρη. Τι συζητήσατε;

Στη συζήτηση που έγινε εκθέσαμε τις απόψεις μας με μεγάλη σαφήνεια και απόλυτη ειλικρίνεια. Τι ίδιο πιστεύω ότι έγινε και από την πλευρά των υπουργών της κυβέρνησης. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά σε κάθε περίπτωση θέλω να μιλήσω για δύο σημεία που συμφωνήθηκαν:

Πρώτον να συνεχιστεί ο διάλογος

Δεύτερον να δοθεί προτεραιότητα στην αποκλιμάκωση της έντασης. Για το σκοπό αυτό και οι δυο πλευρές θα αναζητήσουμε τις επόμενες ημέρες τον τρόπο που θα το πετύχουμε. Υπογραμμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα είναι ζήτημα επείγον και καθοριστικής σημασίας. Νομίζω πάντως ότι κάναμε το πρώτο βήμα.

Ως προς αυτό τι σας απάντησαν οι υπουργοί;

Θα είναι θέμα της επόμενης συζήτησης που θα κάνουμε.

Μαζί με τα ΜΑΤ θα αποχωρήσουν προφανώς και οι κάτοικοι;

Νομίζω ότι αυτά τα δύο πάνε μαζί. Σημασία έχει να βρούμε τρόπους να αποκλιμακωθεί η ένταση ώστε να ξεκινήσει διάλογος.

ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr/sunenteuxeis-arfra/10340

Πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/02/blog-post_6712.html#ixzz1F5Zrw7Yx

Δεν υπάρχουν σχόλια: