Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Παλεύουν για χρυσάφι στα σκουπίδια της Κερατέας

Οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν δημιουργήσει δύο ειδών συνθήματα. Εκείνα που αφορούν στον Μπόμπολα και εκείνα που αφορούν στο Λάτση για να είναι σίγουροι ότι θα... "πέσουν μέσα" στο ποιός ιδιώτης κρύβεται πίσω από τον ΧΥΤΑ. Παράδοξο άλλα ελληνικό...ο δήμος Κερατέας δέχθηκε επιστολή στην οποία αποποιείται οποιαδήποτε επιχειρηματική σχέση με την περιοχή ο κ. Μπόμπολας δίνοντας "στεγνά" τον κ. Λάτση.

Το χρονικό της επιστολής έχει ως εξής: Οι κάτοικοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι στην απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ΧΥΤΑ και επί δύο μήνες συγκρούονται με τα ΜΑΤ, τα οποία έχουν πλέον μόνιμη παρουσία στην Κερατέα.

Μέχρι στιγμής, το κατώφλι του εισαγγελέα έχουν περάσει 35 άτομα, κατηγορούμενοι ακόμη και για κακουργήματα. Κάτοικοι και δημοτική αρχή καλούν την κυβέρνηση σε διάλογο, προκειμένου -όπως λένε- να βρεθεί μία λύση. Όπως υποστηρίζουν, είναι διατεθειμένοι να δεχθούν τη διαχείριση των δικών τους απορριμάτων, όχι όμως ολόκληρης της Αττικής.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, η οποία ανήκει στον κατασκευαστικό όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή και στον γενικό γραμματέα περιφέρειας Αττικής, διαψεύδοντας τη φημολογία ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το έργο.

"Η εταιρεία μας όχι απλώς δεν έχει καμία ανάμειξη ή συμμετοχή στην κατασκευή του έργου αλλά ούτε καν συμμετείχε στο διαγωνισμό που προκήρυξη η περιφέρειας Αττικής" σημειώνει η εταιρεία και καταγγέλλει ότι πίσω από τη φημολογία για δήθεν εμπλοκή της με το έργο κρύβονται πολιτικά αλλά και οικονομικά συμφέροντα.

"Ωστόσο -αναφέρεται στην επιστολή- το γεγονός αυτό προσπαθούν αρνητικά να αξιοποιήσουν τόσο τοπικοί παράγοντες, που επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν τις αντιδράσεις στην υλοποίηση του έργου, όσο και άλλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Αυτό επιχειρείται με την επίκληση φανταστικών σεναρίων περί ύπαρξης τάχα ευρύτερου σχεδίου υποκινούμενο από την εταιρεία μας στο οποίο σημαντικότατη θέση κλειδί κατέχει η φημολογούμενη εμπλοκή μας στην κατασκευή του ΧΥΤΑ της Κερατέας".

Με την επιστολή της, η εταιρεία ζητεί από τον δήμαρχο Λαυρεωτικής να ενημερώσει τους πολίτες της Κερατέας ότι δεν υπάρχει καμία ανάμειξη της εταιρίας ΗΛΕΚΤΩΡ στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Επειδή η ανεύθυνη αυτή φημολογία στοχοποιεί την εταιρεία μας θίγοντας τα συμφέροντά της, με την παρούσα ζητάμε από εσάς και τους φορείς που εκπροσωπείτε, να αποκαταστήσετε πλήρως την αλήθεια ενημερώνοντας υπεύθυνα τους δημότες της Κερατέας αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο περί της μη εμπλοκής της εταιρείας μας στη κατασκευή του ΧΥΤΑ της Κερατέας".

Η ομόφωνη καταμαρτύρηση των κατοίκων της Κερατέα «: Μπόμπολας- Μπόμπολας» περί του υπαιτίου της βάναυσης μεταχείρισης τους από την κυβέρνηση η οποία δεν τολμά να κάνει πίσω ούτε χιλιοστό μη και δυσαρεστήσει τον εθνικό εργολάβο, ανάγκασε την εταιρεία «Ηλέκτωρ ΑΕ » του κ. Μπόμπολα να εκδώσει ανακοίνωση άρνησης εμπλοκής του στο ΧΥΤΑ Κερατέας, εγκαλώντας μάλιστα και την Δημοτική Αρχή προς επιβεβαίωση.

Ας πάρουμε με τη σειρά το θέμα για να δούμε πως έχει:

1. Το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό ανέλαβε η ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ η οποία το παρέδωσε προς υλοποίηση, ως υπεργολαβία στη Μεσόγειο ΑΕ της οποίας μεγάλο ποσοστό ανήκει στον όμιλο Λάτση και το 20%. ανώνυμων μετοχών κάπου αλλού.

2. Η Μεσόγειος σε αντιστάθμισμα και για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό συγκρότησε κοινοπραξία με την ΠΡΟΕΤ ΑΕ. και την ΕΝDRACO Α.Τ.Ε και ανέλαβαν το έργο στην Κερατέα.

3. Πριν την υπογραφή της σύμβασης, ο διευθύνων σύμβουλος του της Ηλέκτωρ ΑΕ κ. Γ. Κατρής με συμβούλους του επισκέφθηκε στο δημαρχείο Κερατέας τον νεοεκλεγέντα τότε δήμαρχο Σταύρο Ιατρού προκειμένου να συζητήσουν για το έργο και τα οφέλη του για την περιοχή.

4.Ο όμιλος Μπόμπολα κατέχει μονοπωλιακά σε ευρωπαικό τουλάχιστον επίπεδο, τη μοναδική προηγμένη μέθοδο βιολογικής ξήρανσης που εφαρμόζεται σε Φυλή και Γραμματικό και την οποία διάθεσε και στην Μεσόγειο προκειμένου να συμμετέχει στους «αδιάβλητους – διαφανείς» διαγωνισμούς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: