Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Με αμοιβή 150 ευρώ το κεφάλι ξεκινούν χρυσές δουλειές οι ΜΚΟ


Με αμοιβή 150 ευρώ «το κεφάλι» αναλαμβάνουν διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) την πρόσληψη 55.000 πενταμηνιτών που θα απασχοληθούν από τα τέλη του 2011 σε δήμους ανά την Επικράτεια.


Οι διαδικασίες προχωρούν ταχέως και ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι κλείνουν συμφωνίες με τις ΜΚΟ που θα γίνουν εργοδότες των νέων συμβασιούχων με χρήματα των φορολογουμένων. Η Αθήνα με τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας και τους περισσότερους συμβασιούχους σε δικαστική εκκρεμότητα υπό τον φόβο της ανεργίας έχει συμφωνήσει με τις εξής οργανώσεις:




-Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας ΑΘΗΝΑ. Ιδρύθηκε το 2005 και εκπροσωπείται από την Αθηνά Πασσίου.


-ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Ιδρύθηκε το 2004 και εκπροσωπείται από τον Σταύρο Μηλιώνη.


-Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού - ΚΜΟΠ. Ιδρύθηκε το 1977 και εκπροσωπείται από την Αντωνία Τόρρενς.


-ΚΛΙΜΑΚΑ - Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου. Ιδρύθηκε το 2000 και εκπροσωπείται από τον Κυριάκο Κατσαδώρο.


-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ - EQUAL SOCIETY. Ιδρύθηκε το 2010 και εκπροσωπείται από τον Σπυρίδωνα Φρεμεντίτη.


-Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων ΕΔΡΑ. Ιδρύθηκε το 2001 και εκπροσωπείται από τη Μαρία Κερασόγλου.


-ΜΚΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ. Ιδρύθηκε το 2001 και εκπροσωπείται από τον Βασίλη Τακτικό.


-ΜΚΟ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ. Ιδρύθηκε το 2008 και εκπροσωπείται από τον Χρήστο Δάμπαση.


-ΜΚΟ PRAKSIS - Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας. Ιδρύθηκε το 2004 και εκπροσωπείται από τον Αντύπα Τζανέτο.


Υπολογίζεται ότι στον Δήμο Αθήνας θα προσληφθούν μέσω των παραπάνω ΜΚΟ συνολικά 1.300 άτομα που θα εργαστούν επί πεντάμηνο με μικτές αποδοχές 625 ευρώ. Οθεν, για κάθε προσλαμβανόμενο η ΜΚΟ θα τζιράρει 3.125 ευρώ στα οποία προστίθεται αμοιβή διαχείρισης 5% ή 156 ευρώ.


Δικαστήριο αύριο


Στο μεταξύ, αύριο εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα στα οποία προσέφυγαν 206 συμβασιούχοι που απολύθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για εργάτες καθαριότητας και πολλούς (πάνω από 100) οδηγούς απορριμματοφόρων οι οποίοι λείπουν από τα προγράμματα αποκομιδής με συνέπεια να υπάρχει απειλή για νέα βουνά σκουπιδιών μετά το τέλος Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: