Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Νέα δικογραφία που σχετίζεται με τον Άκη Τσοχατζόπουλο πάει στο αρχείο

Μία ακόμη δικογραφία που σχετίζεται με τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, στέλνει η Δικαιοσύνη στη Βουλή. Ωστόσο, για τις αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις προ μίας τουλάχιστον δεκαετίας που καταγγέλονται, δεν μπορεί να γίνει έρευνα, λόγω παραγραφής. Αυτό σημαίνει ότι η κατάληξη της δικογραφίας στο αρχείο είναι βέβαιη.


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε σε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ύστερα από δημοσίευμα εφημερίδας που υποστήριξε ότι "με υπογραφή Ακη έμειναν τυφλά τα F16". Σύμφωνα με την έρευνα για την προμήθεια συστημάτων αυτοπροστασίας των μαχητικών αεροσκαφών F16, φέρεται να έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από διατελέσαντες υπουργούς Αμυνας την περίοδο 2001-02.


Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε την υπόθεση στη Βουλή επειδή η δικαιοσύνη δεν μπορεί να κάνει έρευνα κατά πολιτικών προσώπων.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Εισαγγελίας η προκαταρκτική εξέταση θα συνεχιστεί για την εύρεση τυχόν συμμετόχων στην υπόθεση ενώ δεδομένη είναι η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για πολιτικούς, αφού έχουν περάσει οι αποσβεστικές προθεσμίες για δίωξη κατά πολιτικών προσώπων.


Πηγή : www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: