Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

«Υποχρεωτική» η ύπαρξη συνοδού για τη μεταφορά μαθητών


Με την απόφαση 35415-28/07/2011 του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τις Μεταφορές των Μαθητών από τους Δήμους, ανοίγει ο δρόμος για την από χρόνια διεκδίκηση όλων των φορέων της Εκπαίδευσης, Γονέων & Εκπαιδευτικών για την ύπαρξη συνοδού.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παράγραφος 2, λέει «Η μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γίνεται και παρουσία συνοδού υπαλλήλου του μεταφορέα ή του οικείου δήμου όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον οικείο δήμο».

Είναι καθήκον όλων των εμπλεκόμενων Φορέων, Δήμος Παλλήνης, Ενώσεις Συλλόγων Γονέων, Σύλλογοι Γονέων Πρωτοβάθμιας & Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αλ. Δελμούζος», να αγωνιστούν για την «Υποχρεωτική» ύπαρξη συνοδού.

Έτσι θα δικαιωθούν αγώνες ετών όπου μετά από πρωτοφανές κοινές παραστάσεις στην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, Γονείς & Εκπαιδευτικοί απαιτούσαμε το αυτονόητο.
Η εμπειρία πολλών Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παλλήνης που πρωτοστάτησαν στο παρελθόν στις διεκδικήσεις, ως Ιδρυτικά μέλη & Πρόεδροι των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων ή μέσω της Ε΄ΕΛΜΕ, με κάνει να είμαι αισιόδοξος για την τελική απόφαση, να υπάρχει Συνοδός στις μεταφορές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αντώνης Ρεφούλιας
Πρ. Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης
Πρ. Μέλος Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Αν. Αττικής.

Πηγή : pressingnewsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: