Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Στέλνει «πελατεία» σε ιδιωτική επιχείρηση Υγείας

Ρόλο πλασιέ ιδιωτικής επιχείρισης στον τομέα της Υγείας, ανέλαβε η δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης (ΠΑΣΟΚ). Συγκεκριμένα, μετά από συμφωνία που έκανε με τον όμιλο διαγνωστικών εξετάσεων ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ «εξασφάλισε» σε ηλικιωμένους από το ΚΑΠΗ Ανθούσας δύο πακέτα εξετάσεων με μικροβιολογικές, καρδιολογικές εξετάσεις και ακτινογραφίες με κόστος 40 και 50 ευρώ αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι νέοι «Καλλικρατικοί» δήμοι θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας και των ιδιωτικών κέντρων.

Στην ανακοίνωση που η δημοτική αρχή τοιχοκόλλησε την περασμένη εβδομάδα στο ΚΑΠΗ της Ανθούσα (η πρώην κοινότητα συνενώθηκε μαζί με το Γέρακα και την Παλλήνη) ενημέρωνε τους συνταξιούχους ότι «στα μέλη του ΚΑΠΗ Ανθούσας μετά από συνεννόηση των αρμοδίων του δήμου μας με τη ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ Παλλήνης μπορούν να πραγματοποιούν με πολύ χαμηλό τίμημα τα πιο κάτω προγράμματα εξετάσεων ...». Μάλιστα, η προσφορά στοχεύοντας προφανώς και σε ακόμα μεγαλύτερη «πελατεία» ενημερώνει ότι «Για τους συγγενείς πρώτου βαθμού των μελών ΚΑΠΗ θα ισχύουν οι κανονικές τιμές των εξετάσεων με έκπτωση 30% και άνω»!

Χωρίς καμία καθυστέρηση, λοιπόν, η δημοτική αρχή Παλλήνης αναλαμβάνει να παίξει το «καλλικρατικό» της ρόλο και αντί να διεκδικήσει αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή, επιλέγει να εξασφαλίσει «πελατεία» και κέρδη στο γνωστό όμιλο της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ. Μια κίνηση που έρχεται σε άμεση σύνδεση με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης που υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί τον τομέα της Δημόσιας Υγείας, υποχρεώνοντας τους ασφαλισμένους - όσοι από αυτούς μπορούν - στους ιδιώτες επιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας. Είναι σίγουρο ότι παρόμοιες συμφωνίες και «προσφορές» δήμων και επιχειρήσεων θα αυξηθούν κατακόρυφα το επόμενο διάστημα. Και θα παρουσιάζονται σαν «λύση ανάγκης», όταν την ίδια στιγμή υποκαταστήματα του ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία συγχωνεύονται και υπολειτουργούν, περικόπτεται από ασφαλιστικά ταμεία η κάλυψη πολλών ιατρικών εξετάσεων, ενώ το κόστος για να κάνει κάποιος ασφαλισμένος εξετάσεις σε δημόσιο νοσοκομείο είναι υποχρεωμένος να πληρώνει το χαράτσι των 5 ευρώ.

Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης την περασμένη Τρίτη ο Νίκος Γαμβράς εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να αποσύρει άμεσα τη συμφωνία με την ιδιωτική επιχείρηση. Η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ όμως αρνήθηκε ακόμα και να συζητήσει το οτιδήποτε για το θέμα.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6084182&publDate=4/2/2011

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας συντάχθηκε με την πρόταση του κ. Γαβρά να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: