Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Βραζιλιάνα ακτιβίστρια δολοφονήθηκε μετά από ένα tweet

Ήταν μαύρη, αριστερή, μαχητική, κατήγγειλε τη βία και δολοφονήθηκε με αφορμή ένα tweet της. Η Marielle Franco, Βραζιλιάνα ακτιβίστρια, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονήθηκε με πυροβολισμό, στο κεφάλι ενώ βρισκόταν σε αυτοκίνητο στο Ρίο ντε Τζανέιρο σύμφωνα με τα διεθνή μέσα.

Η Φράνκο, πυροβολήθηκε σε αυτοκίνητο στην οδό Joaquim Palhares, στην Κεντρική Περιφέρεια του Ρίο, περίπου στις 9:30 μ.μ. την Τετάρτη, αναφέρει η Globo.com. Κάτοικος της Favela da Maré, μιας φτωχής κοινότητας στο Ρίο, ήταν μία  από τους κύριους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα και μέλος μιας γενιάς που άρχισε τελευταία να ενοχλεί.
Μια  μέρα πριν δολοφονηθεί, η Marielle παραπονέθηκε για τη βία στην πόλη στον προσωπικό  της λογαριασμό στο Twitter. Στην ανάρτηση αυτή μάλιστα, αμφισβήτησε τη δράση της Στρατιωτικής Αστυνομίας. Ο οδηγός του οχήματος, Anderson Pedro Gomes, επίσης τραυματίστηκε θανάσιμα και επίσης χτυπήθηκε ένας επιβάτης, η σύμβουλος της Marielle
Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από τον σύμβουλο Tarcisio Motta (PSOL), ο οποίος δήλωσε ότι "πολλές ενδείξεις «μιλούν» για εκτέλεση”.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: