Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Mεγάλη κατολίσθηση εξαφάνισε τον δρόμο στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων -Μετσόβου

Αποκολλήθηκαν από το βουνό τεράστιοι βράχοι με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος κοντά στο χωριό Βοτονόσι,λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν από το δημοφιλές Μέτσοβο. Τεράστια βράχια έπεσαν από το βουνό λίγο έξω από το χωριό Βοτονόσι και για τουλάχιστον 200 μέτρα εξαφάνισαν το οδόστρωμα. Την παλιά εθνική οδό χρησιμοποιούν κάτοικοι της περιοχής αλλά και τα ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια στα χωριά, ενώ λειτουργεί και ως παράκαμψη της Εγνατίας όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα στον αυτοκινητόδρομο.


Στο σημείο της κατολίσθησης βρίσκονται συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ θα χρειαστούν πολλές μέρες για την αποκατάσταση. Επίσης θεωρεί ότι η μεγάλη κατολίσθηση είναι αποτέλεσμα των πολλών βροχοπτώσεων που ακόμη συνεχίζονται.Πρόκειται για ένα σημείο που δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν ενώ η γεωμορφολογία καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την παρέμβαση για την απομάκρυνση των υλικών.
Ήδη στην παλιά εθνική έχει τοποθετηθεί σχετική σήμανση για απαγόρευση της κυκλοφορίας. Πρόκειται για το σοβαρότερο πρόβλημα στο Νομό Ιωαννίνων το οποίο προκάλεσε η ανοιξιάτικη κακοκαιρία.
 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: