Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

"Δώρο" Τόσκα στους αστυνομικούς που κατάγονται από μικρές επαρχιακές πόλεις

Αίρεται με τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη η πρόβλεψη στη νομοθεσία που ίσχυε από το 1982, ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν στους τόπους καταγωγής τους αστυνομικοί, όταν αυτοί οι τόποι είναι κάτω των 20.000 κατοίκων


Ένα «δώρο» που είχε προαναγγείλει και υποσχεθεί στους αστυνομικούς πρόσφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας με τροπολογία που κατέθεσε, μέσω της οποίας ουσιαστικά αίρεται η πρόβλεψη στη νομοθεσία που ίσχυε από το 1982, ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν στους τόπους καταγωγής τους αστυνομικοί, όταν αυτοί οι τόποι είναι κάτω των 20.000 κατοίκων.
Για το ζήτημα αυτό είχε ερωτηθεί πέρυσι ο υπουργός στο κοινοβούλιο και είχε υποσχεθεί ότι θα το εξέταζε. Πλέον, με την λογική ότι οι περισσότεροι μικροί δήμοι είναι Καποδιστριακοί και έχουν γίνει συνενώσεις με αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού τους και με την λογική ότι υπάρχει λειψανδρία στα Αστυνομικά Τμήματα της Επαρχίας, κρίθηκε ως αναχρονιστικός ο νόμος και καταργήθηκε.
Βεβαίως, έμπειροι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι μπορεί αυτό να εξυπηρετεί πολύ κόσμο που θέλει να υπηρετήσει κοντά στον τόπο του, ωστόσο ο λόγος ύπαρξης αυτού του νόμου ήταν για να μην υπάρχουν γνωριμίες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν τους αστυνομικούς στο έργο τους ή για να μην είναι επιρρεπείς σε εκβιασμούς που θα αφορούσαν τις οικογένειές τους, κάτι που δυστυχώς αποτελεί χρόνια πληγή στην ΕΛ.ΑΣ.
Στον αντίποδα, επίσης αστυνομικοί, αναφέρουν ότι αυτή η τροπολογία εντάσσεται σε ένα σωστό πλαίσιο και στο «κοινοτικό πλαίσιο αστυνόμευσης» που οραματίζονται στην ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς που θα τους γνωρίζει ο πολίτης και θα έχει σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Να σημειωθεί ότι η τροπολογία αυτή αφορά κατά βάση τα νησιά.
 news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: