Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Συνέλαβαν μέλη του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για ψήφισμα αλληλεγγύης σε απολυμένη έγκυο

Στη σύλληψη της Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία με την διαδικασία του αυτόφωρου μετά από μήνυση εταιρείας επειδή το ΔΣ της ΕΛΜΕ εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στις 6 Μάρτη σε εργαζόμενη έγκυο που απέλυσε η εν λόγω εταιρεία.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ, η εταιρεία Vresnet προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης που βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και στη συνέχεια άλλους τρεις συναδέλφους της που την υπερασπίστηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για την απόλυση. Στη συνέχεια μύνησε την απολυμένη και σε όσους κατήγγειλαν την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Στο ΑΤ Τούμπας όπου οδηγήθηκαν νωρίτερα οι συνδικαλιστές βρέθηκαν αλληλέγγυοι εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελλής απαιτώντας την απελευθέρωσή τους. Λίγο αργότερα, οι συνδικαλιστές αφέθηκαν ελεύθεροι.
Τη σύλληψη της πρόεδρου, του αντιπρόεδρου και πιθανόν άλλων μελών του ΔΣ της A΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κατήγγειλε η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. «Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη», αναφέρει το ΠΑΜΕ, ενώ κάνει λόγο για «αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και των εργοδοτών» και ζητάει οι συλληφθέντες «εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία».
ΑΠΕ-ΜΠΕ, alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: