Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Απορρίφθηκε η ένσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Υπό κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης παραμένουν μέχρι νεοτέρας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αφού απορρίφθηκε η ένσταση που κατατέθηκε κατά της απόφασης για συνέχιση της προφυλάκισης τους.


Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών υπέβαλαν ένσταση εναντίον της απόφασης-απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης του 2ου Κακουργιοδικείου Αδριανούπολης σε διαφορετικό δικαστήριο.
Οι δικηγόροι χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου κατέθεσαν ένσταση στο 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως. Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων αυτό αποφάνθηκε σήμερα ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.
Το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως με τη σειρά του επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την ίδια αιτιολογία, που είχε λάβει προχθές. Με αυτή την απόφαση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους.
Σημειώνεται ότι το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: