Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Αποστάσεις Γερμανίας για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας

Με ουδέτερη στάση φαίνεται να εμφανίζεται η Γερμανία όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, να τονίζει πως η χώρα επιθυμεί να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες εντάσεις μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. «Επί της αρχής, βεβαίως έχουμε ενδιαφέρον, πρώτον ως εταίροι στο ΝΑΤΟ και δεύτερον ως Ευρωπαίοι, να υπάρχουν όσο το δυνατόν μικρότερες ή καλύτερα καθόλου εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.


Υπήρξαν στο παρελθόν επανειλημμένα και απευθείας επαφές των κυβερνήσεων των δύο χωρών και αυτό ήταν συχνά μία δυνατότητα για την αποκλιμάκωση εντάσεων» δηλώνει. Σε ερώτηση του ΑΠΕ για το εάν η Γερμανία ανησυχεί για την κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, δύο σημαντικών εταίρων του ΝΑΤΟ, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ωστόσο ανέφερε ότι «η γενική αρχή της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι και τα προβλήματα μεταξύ δύο κρατών λύνονται καλύτερα με τον διάλογο. Η γενική αρχή ισχύει νομίζω και σε αυτήν την περίπτωση».

Σχετικά με το εάν το θέμα απασχόλησε την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η εκπρόσωπος επικαλέστηκε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα τής συνάντησης, η οποία, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε σε τετ-α-τετ.
thepressproject.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: