Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Κρατούμενοι στον Κορυδαλλό μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο

Σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού φέρεται να μαστίγωσαν με αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο κρατούμενοι. Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος να βγάζει ανακοίνωση την Τετάρτη.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού απειλήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, με αυτοσχέδιο μαστίγιο, μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, έντιμος, επαρκής και εργατικός, όπως τον χαρακτηρίζει, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, στην προσπάθειά του να κλείσει τα κελιά της Γ' πτέρυγας που παρέμεναν ανοικτά, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στον χρόνο που έπρεπε η νυκτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο.
«Παρ΄ όλα αυτά» συνεχίζει η Ομοσπονδία, «δεν υπήρξε καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί».
Η Ομοσπονδία πληροφορήθηκε το περιστατικό ύστερα από διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο.
Τι ανέφερε για το περιστατικό ο Τύπος
Σε δημοσιεύματα που προηγήθηκαν της σημερινής ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας, αναφέρεται πως την περασμένη Πέμπτη ένας υπαρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού έκανε έρευνα στο κελί τριών Αλβανών κρατουμένων στη Γ΄ πτέρυγα της φυλακής και εντόπισε μεταξύ άλλων 250 κάρτες sim.
Το βράδυ της επόμενης μέρας ο φύλακας που είναι επιφορτισμένος να κλειδώνει τα κελιά ενημέρωσε τον υπαρχιφύλακα ότι οι κρατούμενοι του κελιού στο οποίο είχε γίνει ο έλεγχος αρνούνται να μπουν μέσα.
Οι κρατούμενοι φαίνεται πως είχαν στήσει ενέδρα στον υπαρχιφύλακα, ο οποίος όταν πήγε να δει τι συμβαίνει δέχτηκε απειλές με μαχαίρι από τον ένα εκ των κρατουμένων ενώ οι άλλοι δύο τον μαστίγωσαν με αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδια.
Σύμφωνα, μάλιστα, με ορισμένες πληροφορίες, ενώ ο άνδρας φέρεται να ζήτησε μέσω ασυρμάτου βοήθεια, οι υπόλοιποι συνάδελφοί του δεν ανταποκρίθηκαν λόγω φόβου.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοί του, τον συμβούλευσαν να μην κάνει επίσημη αναφορά για το συμβάν καθώς σ' αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύσουν με αντίποινα από τους κρατούμενους.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: