Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων πρέπει να συνεχισθεί, δήλωσε αξιωματούχος της Fed

αμερικανική κεντρικήτράπεζα (Fed) πρέπει να συνεχίσει τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, ανταποκρινόμενη στις «πολύ σφιχτές» αγορές εργασίας στις ΗΠΑ, διαφορετικά θα υπάρχει ο κίνδυνος ανάσχεσης της οικονομικής ανάκαμψης, δήλωσε αξιωματούχος της Fed.  Ο Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Βοστώνης (Boston Fed), Έρικ Ρόζενγκρεν, δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω βελτίωση της αγοράς εργασίας μετά την υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας των ΗΠΑ στο 4,2%, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2001.

Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές σε διάστημα μικρότερο από ένα έτος και αναμένεται να τα αυξήσει ξανά τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο πληθωρισμός κινείται κάτω από τον στόχο της Fed, που είναι το 2%, οδήγησε ορισμένους αξιωματούχους της Fed να προτιμούν μία στάση αναμονής.
«Μία συνετή νομισματική πολιτική θα συνηγορούσε υπέρ της συνέχισης της σταδιακής άρσης της νομισματικής διευκόλυνσης για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος αποτελεσμάτων που πιθανόν να συντόμευαν πρόωρα τη σημερινή οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε ο Ρόζενγκρεν.
Πηγή πληροφοριών: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: