Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η Παπαστράτος έκανε (και επίσημα) το τελευταίο της τσιγάρο

Τα επίσημα εγκαίνια της μονάδας που παράγει θερμαινόμενες ράβδους καπνού οριστικοποίησαν το τέλος της εποχής του τσιγάρου για την Παπαστράτος

Έναν μόλις χρόνο μετά από την ανακοίνωση της επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, η Παπαστράτος εγκαινίασε τις νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο.
Η Παπαστράτος, που εδώ και 87 χρόνια έχει σφραγίσει την επιχειρηματική ιστορία της Ελλάδας, αποτελεί και επίσημα από σήμερα τη δεύτερη μονάδα παγκοσμίως αποκλειστικής παραγωγής ράβδων καπνού, για το νέο καινοτόμο καπνικό προϊόν της Philip Morris International (PMI), το IQOS.
Η επένδυση που οδήγησε στην πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, αλλά και στο ριζικό μετασχηματισμό της Παπαστράτος, ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ, παρά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και το μέγεθος του έργου, που περιλαμβάνει την κατασκευή 3 νέων κτηρίων, την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού ενώ η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος θα φτάνει τις 20 δισεκατομμύρια θερμαινόμενες ράβδους καπνού ετησίως.
Η Παπαστράτος «παίρνει θέση στο μέλλον», αφήνοντας την παραγωγή τσιγάρων οριστικά στο παρελθόν. Κάνοντας πραγματικότητα το όραμα της Philip Morris International για ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου, η νέα εποχή της Παπαστράτος δίνει στην Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις της καπνοβιομηχανίας, φέρνοντας μαζί της άμεσα και σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία και την κοινωνία.

Οι 400 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται αυξάνουν κατά 50% το προσωπικό της εταιρείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων σε 1.200. Παράλληλα, η στροφή της εταιρείας στην καινοτομία, μέσα από τη νέα γενιά καπνικών προϊόντων, δημιουργεί ένα ακόμη πιο ασφαλές και προβλέψιμο περιβάλλον για τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που σήμερα συντηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, από την καπνοκαλλιέργεια μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης.
Τ ο μέλλον αλλάζει και για την οικονομία της χώρας, με τον έντοναεξαγωγικό χαρακτήρα της νέας επένδυσης, αλλά και με την PMI να εκπέμπει παγκοσμίως ένα ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τις προοπτικές της.
Οι νέες εγκαταστάσεις εγκαινιάστηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Philip Morris International, Ανδρέα Καλαντζόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη, παρουσία πλήθους εκπροσώπων από την πολιτική και επιχειρηματική ζωή της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο μέλλον και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος της PMI μέσα από τα καινοτόμα καπνικά προϊόντα:
Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την εταιρεία μας. Η Παπαστράτος είναι το πρώτο μας εργοστάσιο που σταματάει την παραγωγή τσιγάρων και μετατρέπει τη λειτουργία της για να παράγει αποκλειστικά εναλλακτικά προϊόντα που θερμαίνουν και δεν καίνε τον καπνό. Θα συνεχίσουμε να μετατρέπουμε τις υπάρχουσες και να επενδύουμε σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις για να ικανοποιήσουμε την απαίτηση ενηλίκων καπνιστών απ' όλο τον κόσμο που αναζητούν καλύτερες λύσεις, εναλλακτικές του καπνίσματος. Δεσμευθήκαμε να προσφέρουμε προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε όλους τους ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς θα συνέχιζαν να καπνίζουν. Το ρεύμα αυτής της επαναστατικής αλλαγής προς όφελος των 1,1 δισεκατομμυρίων καπνιστών, της δημόσιας υγείας και την κοινωνίας γενικότερα γίνεται συνεχώς πιο δυνατό. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου,” ανέφερε ο κ. Καλαντζόπουλος. Παράλληλα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, αναφέρθηκε στη μεταμόρφωση της εταιρείας και στη νέα εποχή ανάπτυξης που θα ενισχύσει σημαντικά το κοινωνικό πλεόνασμα που δημιουργεί η Παπαστράτος, παίρνοντας θέση στο μέλλον για την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα:
“87 ολόκληρα χρόνια μετά τη δημιουργία του πιο σύγχρονου για την εποχή εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στην Ελλάδα, η Παπαστράτος πρωτοπορεί και πάλι. Πιστοί στη δέσμευσή μας να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, εγκαινιάσαμε σήμερα ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο, το οποίο σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την Παπαστράτος. Με την επένδυση αυτή κάνουμε μία ακόμα κίνηση στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας με νέες θέσεις εργασίας, διασφάλιση χιλιάδων θέσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και την ενίσχυση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, όμως, γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε οριστικά πίσω μας το τσιγάρο, κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του οράματός μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου.”
 news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: