Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

10 Αλήθειες για το γιαούρτωμα του Πάγκαλου σε ταβέρνα των Καλυβίων από την Συντακτική ομάδα του Lavreotiki.com.

Η συντακτική ομάδα του Lavreotiki βλέποντας τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα του γιαουρτώματος του κ.Πάγκαλου σε ταβέρνα των Καλυβίων καθώς και την ανταλλαγή αλλεπάλληλων δελτίων τύπου μεταξύ του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του Δήμου Λαυρεωτικής έχει την υποχρέωση να παραθέσει 10 αλήθειες για το περιστατικό. Οι συντάκτες της ιστοσελίδας ήταν παρόντες από την αρχή των γεγονότων και τα κατέγραψαν αναλυτικά. Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε αντικειμενική και ειλικρινή άποψη για τα γεγονότα που σκόπιμα παραποιήθηκαν από τον κ.Πάγκαλο.

Οι 10 αλήθειες είναι:

1. Η μετάβαση του πλήθους στη ταβέρνα των Καλυβίων ήταν εντελώς αυθόρμητη και προήλθε μετά από ένα τηλεφώνημα κάποιου κατοίκου που είδε τον κ.Πάγκαλο να γευματίζει με την σύζυγο του και κάποια παρέα σε ταβέρνα των Καλυβίων. Οι κάτοικοι της Κερατέας (περίπου 700) ήταν συγκεντρωμένοι στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ Κερατέας όπως καθημερινά γίνεται από την 11 Δεκεμβρίου 2010 όπου τα ΜΑΤ ήρθαν στην Λαυρεωτική. Απ’ αυτούς περίπου οι μισοί με ιδιωτικά αυτοκίνητα μετέβησαν στα Καλύβια.

2. Ήταν απλοί κάτοικοι της Κερατέας χωρίς πολεμικές εξαρτήσεις και στόχος τους ήταν ο διάλογος με τον Αντιπρόεδρο αφού τους τελευταίους 3 μήνες η Κυβέρνηση συστηματικά τον αρνείται.

3. Ο αριθμός τους ήταν 300-400, όλοι κάτοικοι της Κερατέας διαφόρων ηλικιών και παρατάξεων και όχι ομάδα του Συνασπισμού όπως ειπώθηκε.

4. Όλες οι φραστικές επιθέσεις που έγιναν είχαν στόχο προσωπικά τον κ.Πάγκαλο ο οποίος μάχεται για την κατασκευή ΧΥΤΑ στον Αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου και στην γυναίκα του, που σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Σαρωνικού προσπαθεί να αποτρέψει την συνδρομή του Δήμου Σαρωνικού στον αγώνα μας. Οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στο τραπέζι ούτε καν αναγνωρίστηκαν από τον κόσμο.

5. Ο κ.Πόγκας ήταν πραγματικά ο μόνος ο οποίος προσπαθούσε να ηρεμήσει τον κόσμο και ο κ. Ιατρού δεν ήταν παρών. Όλα τα βίντεο και φωτογραφίες που έχουμε στην κατοχή μας που κάποια έχουν δημοσιευτεί τα αποδεικνύουν περίτρανα.

6. Ο κ.Πάγκαλος εξήλθε μία φορά στην αρχή συνοδευόμενος από την προσωπική του ασφάλεια όπου και γιαουρτώθηκε. Εξήλθε επίσης άλλη μία μετά την έλευση των δυνάμεων ΜΑΤ όπου και έκανε τις δηλώσεις (στο πλήθος) που έχουμε δημοσιεύσει χωρίς να κάνει περαιτέρω διάλογο. Οι δυνάμεις που ήλθαν για να διαφυλάξουν την ομαλή συνέχεια του γεύματος ήταν 4 διμοιρίες των ΜΑΤ, 20-25 άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, περιπολικά των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων και πολυάριθμοι ασφαλίτες.

7. Το γιαούρτωμα έγινε από κάτοικο της Κερατέας που κατά τύχη είχε στο αυτοκινητό κάποιο γιαούρτι το οποίο προοριζόταν για την οικογενειά του. Δεν υπήρχε προμελετημένο σχέδιο καθότι αν ο κόσμος είχε προετοιμαστεί τα γιαούρτια θα ήταν εκατοντάδες.

8. Η καρέκλα η οποία επικαλείται ο κ.Πάγκαλος πετάχτηκε από το πρώτο όροφο πάνω ακριβώς από την ταβέρνα «Τρίγωνο» και από συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ταβέρνας αφού εκεί διαμένει. Στόχος ήταν το πλήθος και όχι ο κ.Πάγκαλος. Η καρέκλα προσγειώθηκε στους συγκεντρωμένους όπου και τραυμάτισε.

9. Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής δεν ήταν παρών στα γεγονότα αλλά ήρθε μετά από τηλεφωνική έκκληση της κας Χριστοφάκη η οποία είχε χάσει την ψυχραιμία της αφού όλα αυτά εξελίσσονταν στην έδρα του Δήμου του οποίου ήταν υποψήφια στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές.

10. Οι «βουλευτές» του ΠΑΣΟΚ ή οι υπόλοιποι της παρέας του κ.Πάγκαλου έφυγαν ανενόχλητοι με τα αυτοκινητά τους από την ταβέρνα χωρίς λιθοβολισμούς ή οτιδήποτε άλλο αναφέρθηκε. Όπως αναφέραμε ήδη δεν είχαν καν αναγνωριστεί.

Με όλα τα παραπάνω πιστεύουμε ότι συμπληρώνουμε την ενημέρωση για τα γεγονότα μετά από τα 2 βίντεο τα οποία έχουμε δημοσιεύσει. Παράλληλα κάνουμε έκκληση στον κ.Πάγκαλο να μην συνεχίσει να παραποιεί τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς γιατί μόνο τον ίδιο βλάπτει αφού ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων . Ίσως η πιο αποτελεσματική αντίδρασή του θα ήταν να αναλάβει πρωτοβουλία για την έναρξη πραγματικού διαλόγου μεταξύ της Κυβέρνησης και του Δήμου Λαυρεωτικής για την άρση του αδιεξόδου, ασφαλώς μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και των μηχανημάτων του εργολάβου.

Όλα τα κανάλια της τηλεόρασης, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και το internet αναφέρθηκαν αναλυτικά στο περιστατικό του γιαουρτώματος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κου Πάγκαλου στα Καλύβια, έγινε πρώτο θέμα σε όλη την Ελλάδα και αφορμή για σχόλια και σάτιρα

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: