Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Διέκοψαν εκδήλωση στις Βρυξέλλες για τον ΧΥΤΑ της Κερατέας

Έλληνες διαδηλωτές διέκοψαν εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για την Μάχη του Μαραθώνα για να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα! Εκπρόσωπος των διαδηλωτών πήρε το λόγο και ούτε λίγο, ούτε πολύ παρομοίασε την Μάχη του Μαραθώνα με την μάχη που δίνουν σήμερα οι κάτοικοι της Κερατέας κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ. Οι βάρβαροι σήμερα δεν είναι οι Πέρσες, αλλά η ελληνική αστυνομία και η κυβέρνηση!

Είπε τα εξής: "2.500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα και 20 μόλις χιλιόμετρα από το τόπο της μάχης οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουν μια άλλη μάχη. Πρόκειται για τους κατοίκους της Κερατέας που παλεύουν ενάντια στους σύχρονους βαρβάρους. Αυτοί οι σύγχρονοι βάρβαροι δεν είναι από την Ασία, είναι από την Ελλάδα.Είναι η αστυνομία του ελληνικού κράτους που την έχει στείλει εκεί η ελληνική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για να υπερασπιστεί μια παράνομη απόφαση."

Οι διαδηλωτές άνοιξαν πανό στην άιθουσα της εκδήλωσης που ανέγραφε στα αγγλικά: "Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά". Στο ακροατήριο βρίσκονταν ελληνες και ξένοι πολιτικοί. Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και η πρώην υπουργος Κατερίνα Μπατζελή που φώναζε ειρωνικά "μπράβο" κατά την διάρκεια της παρέμβασης του διαδηλωτή.



Πηγές: tsantiti.gr, Solidarity Initiative to the Greek people - Brussels

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: